Algemeen

Sellingen promoveert naar 2e klasse na zege op Lewenborg

Sellingen schreef zondagmiddag in Veendam aan de Langeleegte geschiedenis. De Sellingers wonnen de finalewedstrijd op promotie naar de tweede klasse met 3-1 van FC Lewenborg en komen daardoor komend seizoen voor het eerst uit in de 2e klasse.

In de eerste helft was er niet veel spektakel, maar gooide Sellingen er vooral een hoop strijdlust tegenaan. Daar had Lewenborg het lastig mee, dat op een 1-0 achterstand kwam vanuit een strafschop. Machiel Buining faalde niet vanaf elf meter, nadat zijn teamgenoot Arjan Heeres onreglementair was gevloerd binnen de beruchte lijnen. Aan de andere kant kreeg ook Lewenborg voor rust een strafschop, welke werd benut door Mike Weidgraaf: 1-1.

In de tweede helft was Sellingen de bovenliggende partij, maar vergat het de kansen af te maken. Een kwartier voor tijd viel toch de bevrijdende 2-1 van Bjorn de Roo. Daarna probeerde Lewenborg het nog met een alles-of-niets offensief, maar Ian de Vrieze schoot in de slotminuten alle hoop aan diggelen van de Stadjers: 3-1. Promotie voor de Sellingers was een feit, dat komend seizoen voor het eerst in de tweede klasse zal uitkomen.

“Aan de Langeleegte speelt een groot kampioen!”

Een bekende regel uit het liedje over de BV Veendam. En zo was het…