Algemeen

Coronavirus zet opnieuw streep door schilderfestival Montmartre

Het schilderfestival Montmartre Sellingen gaat ook dit jaar niet door. Volgens het bestuur bestaan er nog teveel onzekerheden rondom het coronavirus om het festival goed te kunnen organiseren.

Het was een moeilijke beslissing, maar we waren het uiteindelijk wel allemaal eens. We vinden het heel jammer, maar we hopen dat er volgend jaar meer mogelijk is.

Redenen voor het besluit zijn:

  • Het is nog te onzeker of iedereen gevaccineerd is in juli. Als het vaccineren dan nog in
    volle gang is, zal er vooraf en achteraf getest moeten worden. Dit betekent dat we elke
    bezoeker om een test moeten vragen;
  • De kans is groot dat we in juli nog steeds 1,5 meter afstand moeten houden;
  • De kans is groot dat we een maximum aantal bezoekers mogen toelaten. Ook zullen we deze bezoekers waarschijnlijk moeten registreren. We vinden dit niet bij ons passen, omdat we normaal een vrij toegankelijk festival zijn. Ook is het voor ons een te grote uitdaging om dit allemaal (logistiek) goed te kunnen regelen. Daarom kiezen we er toch voor om het festival te verplaatsen naar volgend
    jaar.

Montmartre route
Wel heeft Montmartre Sellingen nagedacht over een leuk alternatief. Ze zijn namelijk bezig om een fiets- en wandelroute uit te werken die langs kunstwerken in en rond Sellingen gaan. Zo brengen ze deze zomer toch een beetje het Montmartre-gevoel naar Sellingen!